Zec okrepil velenjsko obrambo

Velenjčani so se razšli z bočnima branilcema Jako Ihbeishehom in Marinom Bratićem, ob tem pa predstavili trojico novincev. Ob Jeanu Claudu Billongu sta se knapom pridružila izkušena Bojan Vručina in Darko Zec, dolgoletni član Domžal.

Zec je bil član domžalskega kluba kar 11 let, v devetih prvoligaških sezonah pa je za rumene odigral 165 tekem in dosegel tudi devet zadetkov. 27-letni Ljubljančan se je z Domžalčani razšel po izteku minule sezone, v bodoče bo poveljal velenjski obrambi. »Občutki ob podpisu so dobri. Že prvi dan so me vsi sprejeli odlično, od trenerja do igralcev, komaj čakam pričetek prvenstva in tekme. Poznam večino ekipe, gre za kvalitetno zasedbo in verjamem, da bomo odigrali dobro sezono in naredili dober rezultat,« je po podpisu pogodbe dejal Zec.

Velenjsko obrambo bo okrepil tudi 22-letni Jean Claude Billong, ki je nazadnje igral za portugalski Leixoes, pred tem pa je bil član New York Red Bullsov. Bogaten izkušnje bo zasedbi Rudarja pristavil Bojan Vručina. 31-letni Varaždinčan se je v preteklosti dokazoval tudi v Nemčiji, Grčiji, Izraelu, Makedoniji in na Madžarskem, v minuli sezoni pa je bil napadalec član grškega drugoligaša Trikale.

Tekst: NZS
Foto: NK Rudar Velenje

SORODNE NOVICE

  • 10.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    V novo sezono s prestižno zmago
    Zadnje pripravljalno srečanje pred pričetkom nove sezone so v nedeljskem popoldnevu odigrali tudi nogometaši Rudarja, ki so z golom Maryja premagali ruski Ural.
  • 06.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Velenjčani ostali brez Ihbeisheha
    Velenjčani, ki so izgubili pripravljalno srečanje s sarajevskim Željezničarjem, se bodo v novo sezono podali brez izkušenega Jake Ihbeisheha, ki je po sporazumni prekinitvi pogodbe zapustil vrste Rudarja.
  • 30.06.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rajevca nasledil Krčmarević
    Pri Rudarju so potrdili ime novega trenerja, ki bo na velenjski klopi nasledil Rajevca. Slednji je pred dnevi sprejel ponudbo za vodenje članske reprezentance Alžirije, v Šaleški dolini pa ga bo nadomestil rojak Slobodan Krčmarević.

DELI NA