4. krog |  Ljubljana, ŠRC Stožice |  29.09.2010 ob 18.00

Olimpija

0 : 1

Maribor

Sodniki: Skomina Damir (glavni sodnik), Zirnstein Robert (1. pomoč), Žunič Matej (2. pomoč) , Huselja Emir (4. sodnik)
Delegat: Knafelc Aldo
Št. gledalcev: 10000

Derbi Mariboru

Olimpija je v v zaostali tekmi 4. kroga Prve lige izgubila proti Mariboru z 0:1 (0:1).

Mariborski nogometaši so se z zmago v Ljubljani povzpeli na vrh prvenstvene lestvice. Mož odločitve je bil Robert Berič, ki je zadel že v prvem polčasu. Olimpija pa po drugi strani ostaja pri eni prvenstveni zmagi in je na zadnjem mestu lestvice.

Sicer pa prvi večni derbi v Stožicah ni navdušil z igro, boljše je bilo vzdušje, ki pa ga je na trenutke pokvarilo metanje pirotehničnih sredstev na zelenico.

Čeprav je bila Olimpija v uvodu tekme za malenkost konkretnejša, navijači dolgo niso videli prave priložnosti. Kljub temu pa je bilo vzdušje, ki so ga pripravili navijaški skupini obeh ekip, dobro. So pa pristaši domačih že v 17. minuti na zelenico vrgli prvo baklo, ki na srečo ni privedla do kakšne daljše prekinitve.

V 24. minuti so prvič zapretili gosti, ko je poskusil Robert Berič, a je bil z leve strani kazenskega prostora precej nenatančen. Dve minuti pozneje so prvi nevarnejši strel proti vratom sprožili tudi domači, Zoran Zeljković je meril z 20 metrov, a je bil Marko Pridigar na mestu.

Že v naslednjem napadu pa so Štajerci povedli, ko je po slabem posredovanju vratarja Damirja Botonjića do žoge prišel Robert Berič in zatresel domačo mrežo. Po golu pa so se zgodili novi neljubi dogodki. Viole so na zelenico zmetale nekaj bakel, počilo je nekaj petard, na drugi strani pa so se domači navijači Green Dragons spravili na varnostnike. A tudi to je minilo brez hujših posledic. Po golu je Maribor povsem nadzoroval dogajanje na igrišču, Ljubljančanom nikakor ni uspelo izpeljati konkretnejše akcije.

Mariborčani so tako v drugi polčas stopili z minimalnim vodstvom, a tudi z igro (ta je na splošno razočarala v prvem delu), ki jim je dajala precej več upanja po ugodnem izidu kot domačim. A v 51. minuti so gostitelji vseeno izvedli dotlej najnevarnejši napad.

Žoga je po podaji Alena Vučkića nekoliko srečno prišla do Davorja Škerjanca v bližini gola, a se je izkazal Marko Pridigar v mariborskih vratih. Sledila je nova "mini baklada" Viol, tako da so imeli redarji kar precej dela s pobiranjem pirotehničnih sredstev z zelenice.

Čas za novo priložnost pa je nastopil šele v 66. minuti, ko je bil v kazenskem prostoru Maribora v ugodnem položaju za strel Zeljković, a se še zdaleč ni proslavil. Osem minut pozneje je od daleč poskusil še Peter Stojanovič, vendar je bil malce premalo natančen, tako kot tudi Željko Filipović na drugi strani v 85. minuti, ki pa je vseeno kar namučil Botonjića. Tudi v zadnjih trenutkih se mreži nista več zatresli (v 90. minuti je sicer Jović z lepim strelom zatresel prečko), tako da je ostalo pri minimalni zmagi Maribora.

4. krog
Nafta 3 : 2 Domžale
Rudar 2 : 1 Luka Koper
Hit Gorica 3 : 3 CM Celje
Triglav Gorenjska 3 : 2 Primorje
Olimpija 0 : 1 Maribor

LESTVICA
1 Maribor 36 75
2 Domžale 36 67
3 Luka Koper 36 60
4 Olimpija 36 55
5 Hit Gorica 36 48
6 Rudar 36 46
7 Triglav Gorenjska 36 39
8 CM Celje 36 37
9 Nafta 36 37
10 Primorje 36 29

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 16
2. Milan Osterc 13
Damir Pekič 13
4. Jože Benko 11
5. Vedran Vinko 10
Vito Plut 10
Etien Velikonja 10
8. Dragan Čadikovski 9
Dejan Burgar 9
10. Adnan Bešić 8
Davor Škerjanc 8
Elvis Bratanović 8
Dejan Djermanović 8
Robert Berić 8
15. Dalibor Volaš 7
Darko Kremenović 7
Tomo Šokota 7
Roman Bezjak 7
Xavier Junior Wilson Aparecido 7
Mitja Zatkovič 7

DELI NA