21. krog |  Ljubljana, Športni park Šiška Ljubljana |  23.02.2020 ob 14.00  | Prenos: Planet 2

Bravo

  :  

CB24 Tabor Sežana

Sodniki: Šmajc David (glavni sodnik), Gabrovec David (1. pomoč), Brezar Davor (2. pomoč) , Podgoršek Marko (4. sodnik)
Delegat: Komel Otmar
Št. gledalcev:

Pred tekmo: Bravo - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

BRAVO - CB24 TABOR SEŽANA

23. februar 2020, ob 14.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Šiška, kapaciteta 2.300 sedežev (povprečni obisk: 924 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7,90 evra 
- otroška vstopnica: 3,90 evra
- brezplačen vstop za otroke do 8 let

BRAVO

Prepoved nastopa: Alen Krcić

Šiškarji se je v zaključku jeseni soočala z rezultatsko krizo, ki pa ne odraža nujno podobe na igrišču. Za slabo točkovno bero je namreč prej kot kaj drugega kriva strelska nerazpoloženost čete Dejana Grabića. Ta se je dveh zadetkov nazadnje veselila proti že tako raztresenemu Rudarju, na ostalih sedmih srečanjih pred premorom pa so rumeni zadeli kvečjemu enkrat. Do točke ali treh jim je večkrat zmanjkal kanček športne sreče, ki bo še kako potrebna v nadaljevanju. Ljubljančani so s slabimi rezultati namreč ogrozili obstanek med elito – ta se je pred nekaj meseci zdel zagotovljen – in znova krvavo potrebujejo pozitivne rezultate. Lahko začnejo načrt uresničevati že ta konec tedna, ko v goste prihaja neposredni tekmec iz Sežane?

Dejan Grabić, trener Brava: ''Igro Sežane smo si v pripravljalnem obdobju ogledali že kar nekajkrat. Približno vemo, kaj nas čaka, ampak ne bomo se prilagajali. Želimo igrati naš nogomet in to dobro. Na tekmi bo verjetno tudi veliko odvisnega od same intenzivnosti v duelih ter od agresivnosti v boju za druge žoge. Vsa taktika pade v vodo, če fantje nimajo prave energije in želje po duelu. Sicer pa gremo v tekmo pozitivni in optimistični.''

Kdo je vroč?

V prestolnici se lahko pohvalijo s širokim naborom kvalitetnih posameznikov, ki so v preteklosti že opozorili nase. Največjo nevarnost za nasprotnikova vrata predstavljajo Ibrahim Arafat Mensah, Aljoša Matko in Mustafa Nukić, sredino igrišča nadzorujeta izkušeni Luka Žinko in Ovbokha Agboyi, iz zadnje vrste se je v napad znal vključiti Jaka Ihbeisheh. Konec poletja se je zasedbi pridružil še Besart Abdurahimi in v rumeno četo vnesel nekaj kreativne svežine.

Ali ste vedeli?

Pomembno vlogo v zasedbi Brava bosta v drugi polovici sezone zagotovo odigrala Sandi Ogrinec in Martin Kramarič, ki sta do nedavnega nosila dres Maribora. V Ljubljano je vodstvo šišenskega kluba privabilo še Vanjo Drkušića, zdaj že nekdanjega člana italijanskega Rendeja, nazadnje pa sta se med rumene preselila še Hrvat Baturina in Francoz Eckert. Prestolnico so na drugi strani zapustili Ante Vrljičak, Alen Krcić, Milan Đajić, Darko Zec in Lan Piskule.

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Antonio Azinović

Podobno zgodbo kot v Spodnji Šiški so spisali tudi na Krasu. Češnje so v prvi polovici sezone nekajkrat presenetile na papirju precej močnejše tekmece in navdušile slovensko nogometno javnost, a kaj, ko so se ti prebliski malodane vsakič izkazali za nič več kot to. Prva znatna sprememba je bila vidna po odhodu Andreja Razdrha, ki ga je na sežanski klopi nasledil Almir Sulejmanović. Slednji je v letošnji sezoni še drugič ostal brez vloge glavnega trenerja, saj je žezlo prepustil zvenečemu imenu. Tabor je v Slovenijo pripeljal Maura Camoranesija, Sulejmanović pa bo odslej njegov pomočnik. Bo znanje (v vlogi stratega še neuveljavljenega) nekdanjega dolgoletnega člana italijanske reprezentance dovolj za nov veter v sežanskih jadrih?

Mauro Camoranesi, trener Tabora: "Vsak trener ima svojo zgodbo. Imamo mlado moštvo, ki se bori za mesta v spodnjem delu lestvice. Igrati moramo čvrsto, zelo dosledno, v visokem ritmu. Nasprotniku želimo povzročati veliko težav."

Kdo je vroč?

Prvo ime Kraševcev skozi celotni prvi del prvenstva je bil nedvomno Predrag Sikimić, ki je v sežanskem dresu zabil 13 golov. To ga uvršča na tretje mesto lestvice najboljših strelcev tekmovanja, bolj razpoložena sta bila le Ante Vukušić in Dario Vizinger. Ker pa je zimzeleni 37-letnik pozimi prestopil k Domžalam, bodo odgovornost primorani prevzeti njegovi nekdanji soigralci - na tapeti bosta predvsem Rodrigue Bongongui in Leon Sever.

Ali ste vedeli?

Sežančane je najbolj zabolel odhod že omenjenega Predraga Sikimića. Prvi strelec ekipe je pozimi prestopil v Domžale, s Krasa pa so odšli še Stjepan Babić (Ethinikos), Jurij Požrl (Izola) in David Adam (Xylotymbou), Žan Humar pa je končal nogometno pot. Nastalo vrzel bodo češnje poskušale zapolniti s celim kupom okrepitev – prišli so Damir Mehmedović (Wiener Neustadt), David Šugić (Slaven), Karolis Laukžemis (Istra), Guy Serge (Williamsville), Kevin Grobry (AFAD) in Denis Kouao (AFAD), tik pred zdajci pa še Argentinec Lucas Pittinari.

Tekst: VBi

Foto: m24.si21. krog
Triglav Kranj 3 : 0 Rudar Velenje
Celje 2 : 0 Aluminij
Maribor 1 : 1 Olimpija Ljubljana
Bravo  :  CB24 Tabor Sežana
Domžale  :  Mura

LESTVICA
1 Olimpija Ljubljana 21 43
2 Maribor 21 39
3 Aluminij 21 38
4 Celje 21 37
5 Mura 20 33
6 Domžale 20 25
7 Triglav Kranj 21 23
8 CB24 Tabor Sežana 20 19
9 Bravo 20 17
10 Rudar Velenje 21 8

STRELCI
1. Ante Vukušić 17
2. Dario Vizinger 13
3. Predrag Sikimić 12
4. Rok Kronaveter 11
5. Mitja Lotrič 10
6. Amadej Maroša 9
Luka Majcen 9
Nikola Leko 9
9. Luka Bobičanec 8
10. Senijad Ibričić 7
Luka Zahović 7
Slobodan Vuk 7
Endri Cekici 7
Ivan Božić 7
Mihael Klepač 7
Luka Menalo 7
17. Ante Živković 6
Rudi Požeg Vancaš 6
Aljoša Matko 6
20. Dominik Radić 5

DELI NA