21. krog |  Kidričevo, Športni park NK Aluminij |  01.12.2012 ob 13.00

Aluminij

1 : 4

Domžale

Sodniki: Goričan Vojko (glavni sodnik), Lunežnik Janez (1. pomoč), Koren Jožef (2. pomoč) , Fekonja Štefan (4. sodnik)
Delegat: Kamenšek Jožef
Št. gledalcev: 100

Pred tekmo: Aluminij – Domžale

Prva liga NZS, 21.krog

1.12.2012 ob 13.00: ALUMINIJ-DOMŽALE


Stadion: Športni park Kidričevo, kapaciteta 2.600 (povprečen obisk 585 gledalcev)
Cena vstopnic:
- 7 eur
- otroci, ženske 4 eur
- zaposleni v skupini Talum 4 eur, ženske zaposlene v skupini Talum 2 eur
- otroci do 10. let brezplačno
Sodniki: Goričan Vojko (glavni), Lunežnik Janez (1.pomoč), Koren Jožef (2.pomoč), Fekonja Štefan (4.sodnik)
Delegat: Kamenšek Jožef
 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Tomaž Murko
Aluminij si je s trdo prigarano točko v Kranju uspel zagotoviti vsaj deveto mesto na lestvici še pred uradnim zaključkom jesenskega dela. Slaba forma in izčrpanost nogometašev sta v zadnjem obdobju poskrbela za kar precej nemira v vrstah trenerja Bojana Flisa. Slednji se je že sprijaznil z odsotnostjo Topolovca, Medveda, Vraničarja in Brezovačkega, ki so zaradi poškodb že nekaj časa na zimskem odmoru. Za pomebno tekmo z Domžalami pa je dodatne skrbi povzročil še izkušeni vratar Murko, ki bo moral počivati zaradi prevelikega števila kartonov. Ob že tako kratki rezervni klopi bo trener Aluminija odgovorno mesto vratarja zaupal enemu od mladeničev, najverjetneje Lipovacu, ki je v preteklosti že izkusil igranje za prvoligaško Olimpijo. Aluminij se želi neporažen posloviti od domačega občinstva, zato napoveduje srčen boj za vsako žogo. Glede na neugodnega tekmeca pa Kidričani priznavajo, da bi bili zadovoljni že s samo točko.
Kdo je vroč?
Semir Spahić je s strani Maribora posojeni nogometaš, ki je eden najbolj standardnih igralcev Aluminija v tej sezoni. Mladenič, ki je za Maribor debitiral v sezoni 2010/11, iz tekme v tekmo napreduje in nabira prepotrebne izkušnje. Proti Domžalam bo skrbel za onemogočanje nasprotnikovih napadov in čim večjo posest žoge za svojo ekipo.
Ali ste vedeli?
Nogometaši Aluminija v letošnji sezoni sploh še niso uspeli iztržiti točke proti Domžalam. Še več, doslej proti Domžalam sploh še niso zatresli mreže.

Zadetki Aluminija po položajih po 20. krogu:
 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Uroš Korun
Domžalčani so z zasluženo točko proti državnim prvakom nekoliko popravili neprepričljiv vtis z domačega igrišča in se tako še bolj samozavestno odpravljajo v Kidričevo po nove tri točke.Dodatno iztrošenost zaradi dvojnega urnika skrivajo pod gorečo željo, saj bi radi prezimili na mestih, ki vodijo v evropske pokale. Medsebojna tradicija z Aluminijem je sila ugodna, letošnji gostujoči izkupiček Domžal pa več kot impresiven, saj so doslej le dvakrat v gosteh ostali praznih rok. Ob nekaterih poškodovanih nogometaših bo tokrat manjkal še zanesljivi Uroš Korun, ki je v zadnjem obdobju kazal dobro formo. Ob čvrsti zvezni vrsti so se končno prebudili tudi napadalci, saj se je bratoma Vuk pridružil še vsestranski Ihbeisheh, z dvema zadetkoma proti Mariboru. Širok izbor kakovostnih nogometašev omogoča popoln napad na Aluminij in na ta način potrditev zelo dobrega vtisa iz prve polovice prvoligaške sezone.
Kdo je vroč?
Jaka Isbeisheh je v letošnji sezoni igral vsega na štirih tekmah, na katerih je skupaj zbral 178. igralnih minut. V celoti je preživel na igrišču le zadnjo tekmo z Mariborom, kjer je dosegel tudi oba letošnja zadetka.
Ali ste vedeli?
Domžale so ob Celju edini klub, ki v letošnji sezoni na eni tekmi ni uspel doseči več kot dva zadetka. Če k temu dodamo še lansko sezono, potem je domžalski niz dolg kar 31. zaporednih prvenstvenih krogov.
Zadetki Domžal po položajih po 20. krogu:Tekst: NZS
Foto: sportida21. krog
Aluminij 1 : 4 Domžale
Celje 1 : 1 Rudar
Olimpija 2 : 2 Gorica
Luka Koper 1 : 1 Triglav
Mura 1 : 2 Maribor

LESTVICA
1 Maribor 36 78
2 Olimpija 36 70
3 Domžale 36 60
4 Luka Koper 36 55
5 Celje 36 49
6 Gorica 36 41
7 Rudar 36 40
8 Triglav 36 38
9 Mura 36 33
10 Aluminij 36 30

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 17
2. Nikola Nikezić 15
Dejan Žigon 15
4. Robert Kurež 14
Enis Đurković 14
Mate Eterović 14
7. Robert Berić 13
8. Goran Cvijanović 12
9. Andraž Šporar 11
10. Elvis Bratanović 10
Ivan Brečević 10
12. Nusmir Fajić 9
Damjan Bohar 9
14. Dragan Čadikovski 7
Dejan Mezga 7
Nik Omladič 7
Alen Ploj 7
Matej Pučko 7
19. Sebastjan Gobec 6
Agim Ibraimi 6

DELI NA