3. krog |  Nova Gorica, Športni park |  03.08.2014 ob 20.00

Gorica

0 : 1

Luka Koper

Sodniki: Drečnik Davor (glavni sodnik), Ul Bojan (1. pomoč), Žunič Matej (2. pomoč) , Sagrković Asmir (4. sodnik)
Delegat: Gustinčič Iztok
Št. gledalcev: 450

Pred tekmo: Gorica – Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

3.8.2014 ob 20.00 GORICA – LUKA KOPER

Štadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 eur
- študenti, dijaki, upokojenci, brezposelni, ženske: 6 eur
- mladina (7-14 let): 4 eur
- otroci (do 7 let): brezplačno
- vstopnica ob prihodu z navijaškim artiklom: 7 eur
- rojstni dan 3 dni pred ali po tekmi: vstop prost

 

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani se na uvodu sezone spopadajo z negativnim nizom rezultatov, ki je v veliki meri posledica močno spremenjene zasedbe v primerjavi z zadnjim tekmovalnim obdobjem. Modro-beli imajo veliko težav z neučinkovitostjo, ki jo spremljajo nekatere nepotrebne individualne napake. Nič kaj obetavna popotnica za primorski derbi s Koprom, ki letos kotira še posebno visoko. A lokalni naboj ponuja po drugi strani tudi čudovito priložnost za preobrat v formi, tako da bodo varovanci Luigija Apollonija v nedeljo še posebno motivirani. Ne nazadnje imajo Goričani z južnimi sosedi še nekaj neporavnanih obveznosti iz pretekle sezone, ko so Kanarčki z različnimi taktičnimi zvijačami osvajali dragocene točke.

 

Kdo je vroč?

Amel Džuzdanović je proti Krki odigral šele drugo tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, a hitro upravičil visoka pričakovanja goriških poznavalcev nogometa, ki prav v njem vidijo naslednika Valterja Birse, Tima Matavža in drugih goriških biserov. 20-letni ofenzivni vezist je proti Krki fantastično zaposlil Sandija Arčona za vodilni zadetek ter si pripravil še nekaj izrazitih priložnosti za gol, ki pa bi jih resnici na ljubo lahko tudi bolje izkoristil.

Ali ste vedeli?

Goričani so začeli sezono z dvema porazoma prvič po dolgih trinajstih letih. Zadnjič se jim je namreč tak scenarij pripetil leta 2001, ko so uvodoma izgubili s Korotanom in Celjem, v tretjem krogu pa še s Koprom. Se jim lahko takšen razplet primeri tudi letos?

Dani zadetki Gorice po položajih po 2. krogu:

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so lahko v miru pozabili na boleče slovo od evropskih pokalov, saj so v preteklem tednu počivali, ko so se ostali konkurenti potili na zelenicah. Izpad tekmovalnih obveznosti pa lahko pomeni tudi dvorezen meč, saj so Kanarčki zelo spodbudno opravili z uvodnimi preizkušnjami v strnjenem ritmu. Ekipa ima v letošnji sezoni še višje cilje, kar potrjuje tudi kakovostna ter uigrana igralska zasedba. Rumeno-modri so vsekakor sposobni ogroziti primat Maribora, če se bodo le izognili nihanjem v formi. Prvi zrelostni izpit prihaja na vrsto že v Novi Gorici, kjer bodo morali varovanci Rodolfa Vanolija brzdati čustva in vse moči podrediti želenemu rezultatu. Recimo tako, kot so to storili trikrat v zadnji različici prvenstva.

 

Kdo je vroč?

Jaka Štromajer je bil v Radomljah med najbolj zaslužnimi za zmago nogometašev Kopra, saj je bil vpleten v obe akciji za zadetek. 31-letni napadalec pa je bil le nekaj dni kasneje tragični junak Kanarčkov, ko si je z nespametnim prekrškom prislužil drugi rumeni karton in pustil soigralce na cedilu za ključne minute povratnega obračuna z Neftchijem. Štromajer bo iz tega razloga v nedeljo še bolj željan dokazovanja, kar ne pretirano veseli gostiteljev.

Ali ste vedeli?

Koprčani uživajo v izjemni seriji zmag na gostujočih zelenicah. Če upoštevamo še evropske pokale, potem so rumeno-modri slavili kar na osmih od zadnjih devetih gostujočih tekem. V tem obdobju so si privoščili poraz le aprila z Olimpijo v Stožicah.

Dani zadetki Kopra po položajih po 1. krogu:

Tekst: NZS
Foto: Ekipa3. krog
Zavrč 0 : 2 Domžale
Celje 3 : 0 Krka
Kalcer Radomlje 1 : 2 Rudar Velenje
Gorica 0 : 1 Luka Koper
Olimpija Ljubljana 0 : 0 Maribor

LESTVICA
1 Maribor 36 79
2 Celje 36 70
3 Domžale 36 68
4 Olimpija Ljubljana 36 61
5 Zavrč 36 49
6 Rudar Velenje 36 46
7 Krka 36 40
8 Luka Koper 36 40
9 Gorica 36 37
10 Kalcer Radomlje 36 16

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 17
2. Benjamin Verbič 15
3. Andraž Šporar 13
4. Luka Zahović 12
Sunny Ogbemudia Omoregie 12
6. Dalibor Volaš 10
7. Ivan Firer 9
Dragan Jelić 9
9. Mitja Lotrič 8
10. Danijel Miškić 7
Benjamin Thomas Romain Morel 7
Dejan Žigon 7
Damjan Bohar 7
Luka Majcen 7
15. Matej Podlogar 6
Žiga Kastrevec 6
Doris Kelenc 6
Slobodan Vuk 6
Ezekiel Isoken Henty 6
Tomislav Kiš 6

DELI NA