34. krog |  Domžale, Športni park |  17.05.2015 ob 19.00

Kalcer Radomlje

0 : 4

Zavrč


Sodniki: Žganec Mitja (glavni sodnik), Klančnik Tomaž (1. pomoč), Šinkovec Bojan (2. pomoč) , Sagrković Asmir (4. sodnik)
Delegat: Kacijan Danilo
Št. gledalcev: 150

Pred tekmo: Kalcer Radomlje – Zavrč

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

17.5.2015 ob 19.00 KALCER RADOMLJE – ZAVRČ

Štadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 688 gledalcev)

Cena vstopnic:
- brezplačno 

 

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Rok Jazbec, Marko Perkovič in Goran Vuk

Neobremenjeni Radomljani, sprijaznjeni s selitvijo v drugoligaško konkurenco, so se v Celju prikazali v odlični luči in skorajda presenetili favorizirane gostitelje. Mlinarji so na Areni Petrol demonstrirali kombinatorno igro, v kateri je bilo moč prepoznati veliko željo po zadetku. Moštvo Dejana Djuranoviča je ob tem navdušilo z uigranimi akcijami ob prekinitvah, ki bodo njihovo močno orožje tudi na tekmi z Zavrčem. Domači strateg se v tekmo podaja z zdesetkano ekipo, saj nabrani kartoni prepovedujejo nastop kar trem standardnim nogometašem. Se pa v kader znova vračata branilec Denis Lidjan in vezist Anže Zorc, ki je z evrogolom odločil tekmo proti Gorici.

 

Kdo je vroč?

Igorju Barukčiču je uspel fantastičen povratek po poškodbi, saj je na štirih spomladanskih tekmah zabil kar tri gole. V vseh treh primerih se je odlično znašel v kazenskem prostoru nasprotnika po predložkih iz standardnih položajev, ki so očitno njegova specialiteta. Zdi se, da bi bile Radomlje precej dlje v igri za obstanek, če se ne bi Barukčič nesrečno poškodoval na prvi tekmi sezone.

Ali ste vedeli?

Obračun med Radomljami n Zavrčem bo dvoboj ekip, ki sta v letošnji sezoni ponudili priložnost za igro največjemu številu različnih vratarjev. V vlogi vratarja Radomelj se je preizkusilo že 7 nogometašev (Stergulc, Andrič, Drakovič, Blaževič, Balažic, Ivačič in Zukič (branilec)), pri Zavrču pa je na golovo črto stopilo 5 različnih igralcev (Čubič, Mrmič, Pridigar, Petrovič in Ranilovič). Vsi preostali klubi skupaj so na golovi črti sicer zamenjali 16 različnih vratarjev.

Dani zadetki Kalcer Radomelj po položajih po 33. krogu:

 

ZAVRČ:

Prepoved nastopa: /

Zavrčani so se proti Mariboru dobro upirali večji del tekme, a se na koncu vseeno morali sprijazniti s petnajstim porazom v sezoni. Ekipa Ivice Solomuna še naprej mirno pluje v zgornjem delu prvenstvene lestvice, kjer jo ogroža le še velenjski Rudar. Mesto med najboljšimi pa še zdaleč ne predstavlja osnovnega cilja Haložanov, ki vztrajno preizkušajo mlade moči za prihodnjo tekmovalno obdobje. Trener Zavrča je tako na preteklih tekmah dobil že nekaj pomembnih odgovorov, ki bodo vplivali na poletno kadrovanje. Manj izkušeni mladi upi čakajo na svojo priložnost tudi na obračunu z Radomljami, ko bodo gostje znova lahko računali na Tonija Datkoviča in Sanina Muminoviča.

 

Kdo je vroč?

Rok Zorko je odlično izkoristil svojo priložnost za igro in v skromnih 387. igralnih minutah zabil dva gola ter prispeval asistenco. Omenjeni statistični podatki pa se še zdaleč niso znašli slučajno na Zorkovem računu, saj je 22-letni napadalec v vseh treh primerih pokazal kar zavidljiv nivo nogometnega znanja.

Ali ste vedeli?

Zavrčani bodo v Radomljah odigrali svojo sedemdeseto tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Haložani so na dosedanjih prvenstvenih obračunih zbrali trideset zmag in trideset porazov, ter se še devetkrat razšli z neodločenim rezultatom.

Dani zadetki Zavrča po položajih po 33. krogu:

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si34. krog
Olimpija Ljubljana 1 : 2 Celje
Rudar Velenje 1 : 2 Gorica
Luka Koper 0 : 2 Krka
Maribor 1 : 0 Domžale
Kalcer Radomlje 0 : 4 Zavrč

LESTVICA
1 Maribor 36 79
2 Celje 36 70
3 Domžale 36 68
4 Olimpija Ljubljana 36 61
5 Zavrč 36 49
6 Rudar Velenje 36 46
7 Krka 36 40
8 Luka Koper 36 40
9 Gorica 36 37
10 Kalcer Radomlje 36 16

STRELCI
1. Marcos Magno Morales Tavares 17
2. Benjamin Verbič 15
3. Andraž Šporar 13
4. Luka Zahović 12
Sunny Ogbemudia Omoregie 12
6. Dalibor Volaš 10
7. Ivan Firer 9
Dragan Jelić 9
9. Mitja Lotrič 8
10. Danijel Miškić 7
Benjamin Thomas Romain Morel 7
Dejan Žigon 7
Damjan Bohar 7
Luka Majcen 7
15. Matej Podlogar 6
Žiga Kastrevec 6
Doris Kelenc 6
Slobodan Vuk 6
Ezekiel Isoken Henty 6
Tomislav Kiš 6

DELI NA