3. krog |  Športni park Domžale |  31.07.2016 ob 20.15

Domžale

2 : 2

Maribor

Sodniki: Jug Matej (glavni sodnik), Žunič Matej (1. pomoč), Vidali Manuel (2. pomoč) , Kajtazović Nejc (4. sodnik) , Ponis Roberto (5. sodnik) , Goričan Vojko (6. sodnik)
Delegat: Gustinčič Iztok
Št. gledalcev: 2500

Pred tekmo: Domžale - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

31. JULIJ 2016, OB 20:15: DOMŽALE - MARIBOR

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 1.000)

Neposredni prenos: Kanal A

Vstopnice:

Odrasli: 5 EUR
Dijaki, študentje, upokojenci: 3 EUR


 

Domžale

Prepoved nastopa: /

Dvoboj ob Kamniški Bistrici bo tako za Domžale kot za Maribor eden od vrhuncev dosedanjega dela domačega prvenstva. Tekma prihaja ob pravem času za Domžalčane, ki so med tednom na izjemen način premagali premierligaški West Ham United in si na stežaj odprli vrata do zadnje tekme kvalifikacij za ligaški del UEFA evropske lige. Ker imajo Domžalčani možnost za zgodovinski uspeh, po drugi strani pa tudi precej dolgo in kvalitetno klop, bo najbrž prisotnega nekaj taktiziranja, po drugi strani pa bodo pozitivni učinki zmage nad West Hamom Domžalčanom dali prepotrebno samozavest v dvoboju z Mariborčani. Luka Elsner je sicer tik pred tekmo ostal brez Dejana Trajkovskega, ki se seli na posojo k Twenteju, v dosedanjem delu sezone pa je Mariborčana, ki je bil odsoten zaradi poškodbe, dobro zamenjal Jure Balkovec, zaradi česar bo Elsner lažje prebolel izgubo.

Kdo je vroč?

Prvo ime Domžal je v tem trenutku brez dvoma Matic Črnic. Mariborčan, ki je letos dočakal tudi prvi vpoklic v reprezentanco, je z West Hamom opravil v slogu evropskih zvezdnikov, navdušil ni le slovenskih gledalcev nogometa, odličen vtis je pustil tudi pri Otočanih. Proti svojemu nekdanjemu klubu bo Črnic brez dvoma še dodatno motiviran.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so letošnjo sezono začeli z eno zmago in enim remijem, Luka Elsner pa je na dveh tekmah priložnost ponudil tudi nekaterim mlajšim igralcem. Tako je obe tekmi branil rezervni vratar Adnan Golubović, medtem ko je protu Šahtrjorju in West Hamu v Evropi prednost dobil Axel Maraval. Veliko zaupanja je Elsner pokazal tudi v Jana Repasa, obe tekmi v ligi pa je odigral tudi Žan Žužek.

 

Maribor

Prepoved nastopa: /

Podobno kot Domžalčani, se na dveh frontah v začetku sezone borijo tudi Mariborčani. Stoodstoten začetek v ligi je vijoličastim vlil samozaupanja tudi za evropske tekme, v dosedanjih tekmah pa so se Mariborčani ponovno izkazali za zrelo ekipo, ki zna uspešno kombinirati nastope v Evropi in domači ligi. Tako je tudi Darko Milanič kombiniral z izbiro ekipe, da je imel srečno roko pa je pokazal izbor Sunnyja Omoregija v začetni postavi proti Rudarju, ko je Nigerijec z dvema zadetkoma odločil tekmo. Zaradi prihajajoče domače tekme proti Aberdeenu je pričakovati, da bo tudi Milanič katerega izmed igralcev odpočil, kako srečno roko bo imel tokrat, pa bo pokazala tekma ob Kamniški Bistrici.

Kdo je vroč?

Ko igralec na eni tekmi doseže dva zadetka, je popolnoma jasno, da je v formi. To je v 2. krogu uspelo Sunnyju, ki je še eden izmed prišlekov pred pričetkom letošnje sezone. Nigerijec je dobro zapolnil vrzel, ki je nastala po odhodu Mendyja, za prvenec v državnem prvenstvu pa je potreboval 92 minut.

Ali ste vedeli?

Kljub temu, da je Maribor letos precej osvežil ekipo, pa je v vrstah štajerskega prvoligaša kar nekaj nogometašev, ki se dobro poznajo že iz preteklosti in zaradi česar bo proces uigravanja bistveno lažji. Blaž Vrhovec, Sunny Omoregie, Gregor Bajde, Valon Ahmedi so skupaj igrali v Celju, Denis Šme, Amar Rahmanovič, Matej Palčič v Kopru, že pred časom pa sta bila soigralca tudi Gregor Bajde in Dino Hotič, ki sta poleg reprezentance igrala skupaj v kadetskem stažu pri ljubljanskem Bravu.

 

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa24.si3. krog
Rudar Velenje 2 : 0 Koper
Gorica 2 : 1 Kalcer Radomlje
Aluminij 2 : 4 Celje
Domžale 2 : 2 Maribor
Olimpija 3 : 1 Krško

LESTVICA
1 Maribor 36 73
2 Gorica 36 60
3 Olimpija 36 60
4 Domžale 36 56
5 Celje 36 55
6 Koper 36 50
7 Rudar Velenje 36 41
8 Krško 36 39
9 Aluminij 36 38
10 Kalcer Radomlje 36 13

STRELCI
1. John Mary Uzuegbunam Honi 17
2. Dominik Glavina 16
3. Luka Zahović 15
Dalibor Volaš 15
5. Miran Burgić 14
6. Filip Dangubić 13
7. Milivoje Novaković 11
8. Leon Benko 10
9. Žiga Škoflek 9
Marcos Magno Morales Tavares 9
Dare Vršič 9
12. Slobodan Vuk 8
Marko Alvir 8
14. Miha Zajc 7
Lovro Bizjak 7
16. Blaž Kramer 6
Marko Nunić 6
Senijad Ibričić 6
Dejan Žigon 6
Rifet Kapić 6

DELI NA